powiększ powiększ powiększ


Wyposażenie zostało zakupione dzięki udziałowi szkoły w programie #LaboratoriaPrzyszłości



Zakupiony sprzęt



Nasi mali kucharze zapoznali się z przepisem na gofry. Dzieci pod kierunkiem pań z wielkim zapałem odmierzały składniki. Kiedy wszystko było gotowe przystąpiły do pieczenia. Było słodko, smacznie,zdrowo, a głównym dodatkiem był dżem i owoce.




W ramach Innowacji pedagogicznej prowadzonej przez Panie Małgorzatę Gęstwa oraz Agnieszkę Szukalską odbyły się warsztaty szycia na maszynie, w których wzięli udział uczniowie klasy 2b. Pod bacznym okiem nauczycielek oraz mam - Pani Roksany Majchrzak i Ewy Tasarek jak również babci Nikoli - Pani Mirosławy Marcinkowskiej dzieci uszyły torby na zakupy. Na zajęciach wykorzystano sprzęt zakupiony z programu Laboratoria Przyszłości. Chcemy serdecznie podziękować Panią Roksanie, Ewie i Mirosławie za poświęcony czas i cenne wskazówki Dzięki Wam świetnie sobie poradziliśmy.




Przygotowanie rogalików według przepisu, wałkowanie i formowanie ciasta oraz Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia -przygotowanie kanapek.




Warsztaty z rodzicami pt.: "Lampiony świąteczne metodą decoupage". Wszyscy uczestnicy warsztatów świetnie się bawili i wykonali przepiękne lampiony.




Uczniowie klasy 2b przygotowywali prezent ciasteczka w słoiku - dla swoich dziadków. Aby go wykonać należało ważyć produkty, niektóre pokroić i wsypać w odpowiedniej kolejności, a na koniec przyozdobić słoik.




Uczniowie klasy 3 przygotowali przysmak na podstawie przedstawionego w kąciku Rondelkolandia przepisu "Wafelkowy przekładaniec".




Uczniowie klas 1-3 w Pierwszy Dzień Wiosny przygotowali sobie na druge śniadanie pyszne wiosenne kanapki. Następnie zaprezentowali piękne stoje.




Przygotowanie szkolnej kawiarenki przez uczniów klasy IIB




Dziś uczniowie klasy 2b w ramach programu Laboratoria Przyszłości na drugie śniadanie przygotowali owocowe zwierzęta.




Kawiarenka klasy 2a na smacznie, kolorowo i jak zawsze pyszności nie brakowało.




Śmieciowe potworki wykonane z surowców wtórnych - klasa II a




uczniowie klasy 1 przygotowali samodzielnie na śniadanie „Przysmaki z jaj”. Do ich wykonania wykorzystano sprzęt zakupiony w ramach #LaboratoriumPrzyszlosci




Pyszne kanapki klasy 3a




Drukowanie projektu uczniów klasy siódmej na drukarce 3D




Uczniowie klasy 3b przygotowali sobie na drugie śniadanie tosty. Do ich wykonania użyli opiekaczy zakupionych w ramach Programu Laboratoria Przyszłości




Uczniowie klasy 3b przygotowali pyszne koktajle. Celem zajęć było przybliżenie zagadnienia zdrowego odżywiania




Uczniowie klasy szóśtej nagrywali krótkie flimy na płótnie greenscreen




Drukowanie projektu uczniów klasy szóstej na drukarce 3D