powiększ powiększ powiększ


Wyposażenie zostało zakupione dzięki udziałowi szkoły w programie #LaboratoriaPrzyszłości



Zakupiony sprzęt



Nasi mali kucharze zapoznali się z przepisem na gofry. Dzieci pod kierunkiem pań z wielkim zapałem odmierzały składniki. Kiedy wszystko było gotowe przystąpiły do pieczenia. Było słodko, smacznie,zdrowo, a głównym dodatkiem był dżem i owoce.




W ramach Innowacji pedagogicznej prowadzonej przez Panie Małgorzatę Gęstwa oraz Agnieszkę Szukalską odbyły się warsztaty szycia na maszynie, w których wzięli udział uczniowie klasy 2b. Pod bacznym okiem nauczycielek oraz mam - Pani Roksany Majchrzak i Ewy Tasarek jak również babci Nikoli - Pani Mirosławy Marcinkowskiej dzieci uszyły torby na zakupy. Na zajęciach wykorzystano sprzęt zakupiony z programu Laboratoria Przyszłości. Chcemy serdecznie podziękować Panią Roksanie, Ewie i Mirosławie za poświęcony czas i cenne wskazówki Dzięki Wam świetnie sobie poradziliśmy.




Przygotowanie rogalików według przepisu, wałkowanie i formowanie ciasta oraz Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia -przygotowanie kanapek.




Warsztaty z rodzicami pt.: "Lampiony świąteczne metodą decoupage". Wszyscy uczestnicy warsztatów świetnie się bawili i wykonali przepiękne lampiony.




Uczniowie klasy 2b przygotowywali prezent ciasteczka w słoiku - dla swoich dziadków. Aby go wykonać należało ważyć produkty, niektóre pokroić i wsypać w odpowiedniej kolejności, a na koniec przyozdobić słoik.




Uczniowie klasy 3 przygotowali przysmak na podstawie przedstawionego w kąciku Rondelkolandia przepisu "Wafelkowy przekładaniec".




Uczniowie klas 1-3 w Pierwszy Dzień Wiosny przygotowali sobie na druge śniadanie pyszne wiosenne kanapki. Następnie zaprezentowali piękne stoje.




Przygotowanie szkolnej kawiarenki przez uczniów klasy IIB




Dziś uczniowie klasy 2b w ramach programu Laboratoria Przyszłości na drugie śniadanie przygotowali owocowe zwierzęta.




Kawiarenka klasy 2a na smacznie, kolorowo i jak zawsze pyszności nie brakowało.




Śmieciowe potworki wykonane z surowców wtórnych - klasa II a




uczniowie klasy 1 przygotowali samodzielnie na śniadanie „Przysmaki z jaj”. Do ich wykonania wykorzystano sprzęt zakupiony w ramach #LaboratoriumPrzyszlosci




Pyszne kanapki klasy 3a




Drukowanie projektu uczniów klasy siódmej na drukarce 3D




Uczniowie klasy 3b przygotowali sobie na drugie śniadanie tosty. Do ich wykonania użyli opiekaczy zakupionych w ramach Programu Laboratoria Przyszłości




Uczniowie klasy 3b przygotowali pyszne koktajle. Celem zajęć było przybliżenie zagadnienia zdrowego odżywiania