Wyposażenie zostało zakupione dzięki udziałowi szkoły w programie #LaboratoriaPrzyszłości



Zakupiony sprzęt



Nasi mali kucharze zapoznali się z przepisem na gofry. Dzieci pod kierunkiem pań z wielkim zapałem odmierzały składniki. Kiedy wszystko było gotowe przystąpiły do pieczenia. Było słodko, smacznie,zdrowo, a głównym dodatkiem był dżem i owoce.




W ramach Innowacji pedagogicznej prowadzonej przez Panie Małgorzatę Gęstwa oraz Agnieszkę Szukalską odbyły się warsztaty szycia na maszynie, w których wzięli udział uczniowie klasy 2b. Pod bacznym okiem nauczycielek oraz mam - Pani Roksany Majchrzak i Ewy Tasarek jak również babci Nikoli - Pani Mirosławy Marcinkowskiej dzieci uszyły torby na zakupy. Na zajęciach wykorzystano sprzęt zakupiony z programu Laboratoria Przyszłości. Chcemy serdecznie podziękować Panią Roksanie, Ewie i Mirosławie za poświęcony czas i cenne wskazówki Dzięki Wam świetnie sobie poradziliśmy.




Przygotowanie rogalików według przepisu, wałkowanie i formowanie ciasta oraz Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia -przygotowanie kanapek.




Warsztaty z rodzicami pt.: "Lampiony świąteczne metodą decoupage". Wszyscy uczestnicy warsztatów świetnie się bawili i wykonali przepiękne lampiony.




Uczniowie klasy 2b przygotowywali prezent ciasteczka w słoiku - dla swoich dziadków. Aby go wykonać należało ważyć produkty, niektóre pokroić i wsypać w odpowiedniej kolejności, a na koniec przyozdobić słoik.




Uczniowie klasy 3 przygotowali przysmak na podstawie przedstawionego w kąciku Rondelkolandia przepisu "Wafelkowy przekładaniec".